Over mij

Ik ben Kim, woon in Groningen en werk als requirements engineer bij de DUO. Hiervoor werkte ik als webco├Ârdinator en product owner van de website voor de Rijksuniversiteit Groningen. Ik heb filosofie gestudeerd en geestelijke verzorging en heb de onbedwingbare neiging dingen te analyseren en structureren. Daarbij heb ik specifieke interesse in IT.

Op zich nog niet meteen een reden om een blog te beginnen. Dat is meer het volgende. Informatie technologie bepaalt in steeds grotere mate onze levens. Om die reden vind ik dat wij, als consumenten die er gebruik van maken, en in nog grotere mate wij als medewerkers die IT gebruiken om diensten aan anderen te verlenen, dan ook eigenaarschap moeten nemen over de informatie technologie die we gebruiken. Zodat we de regie over hoe IT ons leven bepaalt meer bij onszelf komt te liggen en minder bij de bedrijven die het maken.

Dit eigenaarschap nemen is alleen lastig. Het vereist voldoende kennis en inzicht, voldoende mogelijkheden om invloed uit te oefenen en je moet er maar zin in hebben. En zelfs de overheid lukt dat momenteel niet.

Met dit blog hoop ik dan ook mensen warm te maken om zich in IT te verdiepen, te laten zien dat het minder ingewikkeld is dan je dacht en te laten zien hoe jij invloed kan uitoefenen op hoe IT jouw leven bepaalt.